Page 51 - EMEIS TEYXOS 10- MARTIOS 2014
P. 51
κειται για κάποιο φαγητό που απαιτεί μακρά διάρκεια μαγει- ρέματος, καλό θα είναι να τα προσθέτουμε περίπου μισή ώρα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Έτσι, θα του δώσουν την απαραίτητη γεύση και άρωμα. Αν τα προσθέσουμε νωρί- τερα στη συνταγή μας, θα του δώσουν βαρύτερη γεύση και εντονότερο άρωμα. Στην περίπτωση αυτή βέβαια, παίζουν ρόλο οι προσωπικές προτιμήσεις. Είναι καλό να μην χρησιμοποιείται περισσότερα από τρία ή τέσσερα διαφορετικά μπαχαρικά σε μια συνταγή. Ο συνδυα- σμός περισσότερων, μπορεί να κάνει το φαγητό βαρύ και πι- κάντικο, κάτι που θα φέρει σε δύσκολη θέση το στομάχι. Αν βέβαια πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη συνταγή, ακολουθείτε την ποσότητα και τους συνδυασμούς που σας προτείνει. Θα πρέπει επίσης, να θυμάστε ότι τα μπαχαρικά σε σκόνη δίνουν εντονότερη και πλουσιότερη γεύση στο φαγητό, παρά αυτά που χρησιμοποιούμε στην αρχική-φυσική μορφή τους. ε 51