Page 55 - index
P. 55










































Λουκούμια Μπιφτέκια λαχανικών
με αρακά και πατάτα

Υλικά:
500 γρ. ζάχαρη Υλικά για 2-4 άτομα
500 γρ. νερό 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
200 γρ. νισεστές 1 κουτάκι μπύρα
Μαστίχα, ροδόνερο, ξινό 1 μικρή βρασμένη πατάτα
100 γρ. άχνη ζάχαρη αλάτι, πιπέρι, δυόσμος, ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση: 5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
Διαλύουμε το νισεστέ σε λίγο νερό. 1/2 φλιτζάνι αρακά
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη 1 τριμμένο καρότο
και το υπόλοιπο νερό και μόλις αρχίσει
να βράζει ρίχνουμε το λιωμένο νισεστέ Εκτέλεση
και το ξινό και ανακατεύουμε μέχρι να Σε αντικολλτικό τηγάνι ζεσταίνετε τον
πήξει. αρακά με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια και το καρότο.
το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να Βάζετε το αλεύρι με τη μπύρα σε μπολ κι
αποκτήσει ελαστικότητα. ανακατεύετε να γίνουν χυλός. Στο χυλό
Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά, την
ροδόνερο και μαστίχα. πατάτα και τα μπαχαρικά με τα μυρωδικά.
Το αφήνουμε να κρυώσει για 24 ώρες και Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τα μπιφτέκια.
αφού το κόψουμε το πασπαλίζουμε Αλείψτε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και
με άχνη ζάχαρη. ψήστε τα μπιφτέκια στους 180ο χωρίς αέρα
Ποσότητα μαγειρεμένου τροφίμου: 850γρ. και στη μεσαία σχάρα για 25 με 30 λεπτά. ε



55
   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60