Page 53 - index
P. 53

Πλιγουρόσουπα








πλιγουροκεφτέδες







γεμιστά




















Πλιγουρόσουπα Γεμιστά



Εκτέλεση: Εκτέλεση:
Καβούρντισμα κρεμμυδιού με το λάδι. Προσθή- Η διαδικασία είναι ίδια με αυτή
κη πλιγουριού (να καβουρντιστεί λίγο), αλατιού των γεμιστών με ρύζι. Αντικατά-
και νερού και βράσιμο σε σιγανή φωτιά μέχρι να σταση του ρυζιού με πληγούρι.
μαλακώσει καλά και να χυλώσει.


Υλικά: Για σούπα …. και κάτι ακόμη
2 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
Αλάτι
5-6 φλιτζ. τσαγιού νερό ταν από τα πιο νόστιμα και χορτα-
στικά φαγητά της κατοχής.
Υλικά: Για κεφτέδες Με λίγη ζάχαρη και κανέλα, το λο-
Τα παραπάνω υλικά (εντός νερού) και μοσχοκά- γάριαζες για γλυκό.
ρυδο ή κύμινο, πιπέρι Ήταν το κύριο φαγητό των συσσι-
τίων στα σχολεία και στις γειτονιές,
με δελτίο (αξέχαστε οι ουρές με το κα-
Πλιγουροκεφτέδες τσαρόλι στο χέρι, που κάποιες φορές

Μούλιασμα πλιγουριού με χλιαρό νερό για να μα- έμενε άδειο). Υπήρχαν και οι «καλο-
λακώσει καλά και στράγγισμα. Ανακάτεμα με τα θελητές» που ξεγελούσαν τα παιδά-
υπόλοιπα υλικά, πλάσιμο σε σφιχτές μπαλίτσες, κια και τους έπαιρναν το φαγητό, συ-
αλεύρωμα και τηγάνισμα σε καυτό λάδι. χνά όλης της οικογένειας.ε



53
   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58